Sunday, 18 August 2013

Biskut 'tunjuk' for raya

Salam uolsss...

Tetiba je biskut raya, story malam raya, pagi raya, hari raya takdak laiiiii..takpe lelompat la sekejap..Entry dalam ni bukan la ada maklumat macam Portal Rasmi SPA pun...ahaksss...nak kena publish on time bagai..ye dop?? tak pasal-pasal SPA jadi mangsa...

Kalau tak silap time masih belia remaja dulu rajin la buat biskut raya tolong mak..Rasanya last time buat lepas habis SPM..Mak pun malas dah nak buat, katanya lebih jimat beli daripada buat. Biskut yang biasa kami buat bukanla yang jenis moden-moden pun, biasanya semperit, biskut kacang, biskut kelapa, kek span sebiji dua..Segala macam kerepek cari kat pasar je..

Untuk raya tahun ni my mum dah warning awal-awal supaya tak memboli biskut raya + kerepek raya + 'barang' raya banyak2 dah macam previous raya..So eden pun pilih a few je la..Lagi pun sambil tolong-tolong kawan kat sekolah yang duk meniaga biskut raya jugak.


Di antara pilihan biskut yang ada ni, I pilih Cheese Tart (RM24), Mama Carrie (RM22), Cappuchino (RM24), Suji Crystal (RM22) dan Untaian aka Pacat Ngesot (RM21)..The best biscuit and akan repeat lagi next year panjang umur is Untaian..The rest takmo dah, 'cukup-cukup sudah..cukup sampai di sini saja..lala.lala.laaaaaaa'

Tart nenas (RM18), Sarang Semut (RM15), Senyum (RM24) and kerepek ubi pedas (RM20) pulak beli dengan orang lain..
TOTAL: RM170.00

Ini la biskut Untaian yang best tu..bentuknya macam ulat bulu sedang mengesot..

Since my sis request Cornflakes Madu, so i buat la sebagai tambahan kepada biskut tunjuk. Lagi pun itu je yang paling dia suka pun.. Se lagi 'pacat ngesot' tu. I rasa baru this year biskut tu wujud..dala comel, sedap pulak tu...kadang yang mahal tak menjanjikan kesedapannya...I buat banyak sikit untuk agih dekat mertua jugak..Incik suami pun tolong gak time potong cherry and isi cornflakes dalam cup tu..Thanks to him sebab ringan tulang tolong :)

 Incik suami tolong tabur chocolate rice untuk tambah seri wajah cornflakes madu..

Setelah siap dibakar selama 3 minit...Ready to eat!!!


Oh ya, tak lupa jugak my mum request nak buat popia mini gulung. Ater takkan la I nak tengok my only bonda tu terbongkok-bongkok gulung popia cinonet tu...Seperti biasa I juga yang amik alih tugas tu. Sambal tu my mum la yang buat..I takda masa muahahahah..

 Nak dapat banyak ni pun alahai sakit leher + pinggang den..Mula-mula nak buat tu payang jugak, lagi pun tak tahu nak potong kulit popia tu lagu mana nak buat yang jenis simpul..Apa lagi, consult dengan Mr Google la...rupanya potong kulit tu senang je, tapi nak menyimpul tu amik masa sikit. Kulit tu tak leh basah sangat n kering sangat..Tapi practise makes perfect...Bila diamati, cantik jugak simpulan aku ni...ok la for beginner cam I ni..

 Semua ni 200 biji ok!! Cukup la sampai di sini sahaja simpulanku...Tak larat dah eden..Pada I simpul lagi cepat berbanding gulung..tu ada yang menyelit 'gulung' tu sebab kulit dah keras tak leh nak di simpul heh..

 Popia Simpulan Kasih nama diberi....

Since I sangat la gumbira sebab dapat menyimpul dengan jayanya..so I nak share la cara potong kulit popia supaya kat tepi-tepi simpulan tu nampak cantik..jadi macam riben gitu...

 Potong segi tiga macam dalam gambar di atas yer..Kiranya untuk sekeping kulit popia kita dapat 8 biji 'simpulan kasih'..selamat menyimpul kawan-kawan..



Thursday, 15 August 2013

Rezeki Ramadhan

Salam semua...

Entry ni sepatutnya keluar di bulan puasa, tapi I ke'bizi'an, itu la jadi lambat. Alhamdulillah sejak I pindah ke sekolah ni, rezeki makanan tu sangat la murah. Ada je Hamba Allah yang ringan tangan bersedekah. 3 hari sebelum raya kami warga sekolah yang masih stay ni dapatla beberapa juadah for Iftar termasuk Kek Raya sorang satu. Pagi tu pulak kami yang tinggal ni buat bubur lambur bersama2..Siap masak pakat agih sesama kita. Bahan masakan ditaja oleh seorang Tukang Kebun yang sangat murah hati. Time tu I tak cuti lagi, I just ambil sehari before raya and 3 hari lepas raya. Selebihnya simpan untuk honeymoon eceh..



Kek raya ni sumbangan pembekal barang mentah dewan makan asrama. Raya kedua baru potong, hahaha lupa nak keluarkan time raya pertama sebab dah terlalu banyak sangat menu atas meja.


Apam gebu ni sumbangan Penyelia Asrama aka Kak Tong.


Koleh kacang ni sumbangan PAR aka En. Mansor. Sambal kat atas kueh tu di panggil 'taik minyalk'. First time I tengok rupa 'taik minyak'.


Puding raja ni sumbangan PAR aka Cik Rafiah. First time jugak I merasa menu ni. Patutla panggil raja, bahan-bahan untuk buatnya pun mahal2..Semua letak sikit-sikit. Al maklumla raja tak makan banyak and makanan dia pun mesti yang mahal-mahal. Katanya kalau dia amik tempahan 1 bekas cinonet ni RM7.00..

I cakap kat my mum, kita asyik terima yang orang punya je, tapi kita tak pernah memberi. Mak cakap takpela, time musim buah kayu like duku and rambutan, kita ada hantar kat sekolah kan..cukupla itu kadar kita...

Wednesday, 14 August 2013

Langsir raya heeeh

Salam semua...SELAMAT HARI RAYA!! Mood raya dah makin berkurang..al maklumla sebab hari ni dah start kerja. Bestnya kalau dapat cuti 2 minggu for raya...Puasa Syawal? Ada yang dah start puasa ke? Pape pun kepada yang belum qada puasa ramadhan tu, jom la kita pakat puasa cepat2 supaya dapat kejar puasa Syawal pulak.

This time I nak 'qada' balik entry2 yang masih belum ter'coret' kat sini, bila tengok balik gambar2 dalam S2 tu, rupanya banyak entry yang pending...waaaaaaaaaa..Kena kuat semangat untuk hapdet semuanya by TODAY!!!

We start with our new curtain for raya. Since warna sarung kusyen tu HIJAU + CREAM, so we decided untuk cari langsir yang color hijau+cream jugak. Semuanya I pulun jahit during Ramdhan. Balik sekolah menjahit balik terawih menjahit. Alhamdulillah Allah masih beri waktu untuk I ber'tadarus' di sekolah bila ada masa terluang. Kalau tak memang takda masa ler..hal ukhrawi kena buat jugak, bukan hal duniawi je semata.

 Picture taken a few days before raya..
..

Tetiba terpadang alas meja bulat tu takda warna hijau or cream..Isk...tak boleh jadi ni..kena pergi town cari kain buat yang baru...My mum cakap 'ala takpe la tak kisah pun'.. Tapi I selaku Tailor yang tak bertauliah ni tetap rasa sakit mata + tak puas hati. My only sister lagi la komennnn memanjang nanti bila tengok warna alas meja tu sangat kontra dengan langsir and kusyen. Esoknya I bawak mak adik2 terawih dekat Masjid Chabang Tiga, kiranya masjid yang paling berhampiran dengan town. If not bila sampai je kedai mungkin dah tutup. Siang I kerja takda masa nak pergi, tambah pulak jammmmmm memanjang.


Sehari sebelum raya I managed untuk siapkan alas meja bulat tu. Lupa nak snap alas meja tu elok-elok, tapi I terjumpa gambar ni dalam S2..Later I publish yang lain kay :). Lepas siap alas tu bila I pandang sudut ruang tamu yang penuh dengan hasil tangan I sendiri, I rasa sangat puas hati. Biarla tak secantik mana pun, but to me sangat cantik..heeeeeeee

My mum bagitahu ada la a few person tanya jahit sendiri ke? Mungkin dia nampak kain alas meja sama patern dengan langsir, if nak cari kat kedai nan ado la, otherwise jahit sendiri..

Hmm gambar untuk entry ni sangat la kelam right? Sebenarnya due to S2 tu dah low battery, tu pasal la jadi gitu. Gambar ni adik I snap malam raya, kononya nak bergambar di malam raya with baju raya. Tema tahun ni OREN, korang warna apa?

Monday, 29 July 2013

Sarung kusyen

Salam semua...

Next project selepas alas peti sejuk adalah sarung kusyen. Sebenarnya I tak pernah jahit sarung kusyen..Eh, bohong! pernah la..long time ago..itu pun selepas mak paksa suruh continue jahit sarung kusyen yang dia sedang jahit sebab dia tak sempat banyak kerja lain nak kena buat. Tak silap I sarung tu pakai satu zip je..Bila nak pasang kena lipat dua kusyen tu baru boleh masuk.

Aktiviti ni berjalan time bulan puasa. Kiranya I balik sekolah, lepas solat Asar start la menjahit. Urusan dapur memang serah pada mak 100%. Kalau tak buat camtu memang tak siap. Malam pergi terawih, siang kerja, hari minggu pulak pergi rumah mertua, so terpaksa pulun lepas balik kerja. Total 14 helai yer..

Mula-mula nak jahit tu mahu 3 jam baru siap sehelai. Lepas ukur termenung, pastu ukur lagi, pastu termenung, tapi alhamdulillah berkat usaha yang optimum, alhamdulillah akhirnya siap jugak 14 helai..This time I jahit 1 helai sarung I letak 2 zip..senang nak masukkan kusyen nanti. Tak perlu nak lipat/kelepet kusyen tu, baru la kusyen tak patah..

Zip tu I beli yang 18" (RM 0.70) dan 20" (RM0.80)..zip 20" guna untuk side tepi yang panjang, lebar pendek je. Kusyen zaman sekarang sama besar, ini kusyen zaman dolu-dolu..hihihi...Kain pula guna yang ayah beli long time ago time dia visit Johor dengan kawan-kawan. Lebihan buat langsir ada banyakkkkk lagi...langsir tu pun dah lusuh warnanya..Cuba kalau langsir dan sarung kusyen kain sama...agaknya cantik tak????




Kerusi rotan ni sangat tinggi nilainya pada my parens. Mak cerita, selepas pantang lahirkan I, dia balik rumah dia tengok ada kerusi ni dekat ruang tamu. Kiranya ayah sengaja nak surprise dekat mak. Kawan ayah yang buatkan kerusi rotan ni pun cakap susah sangat nak penuhi citarasa ayah. Sangat cerewet, nak gitu nak gini..Nampak tak dekat bahagian tepi letak tangan tu kosong je, sebenarnya ada rotan halus yang dijalin, tapi usia pun da makan 30 tahun, anak-anak time kecik2 dulu ganas, maka tercabutla ia..yang lain masih utuh sebab tak kuat nak cabut..hahhahah

Sekarang ni tengah siapkan langsir pulak, pastu cadar raya mak..waaaa banyak lagi pending ni...

Tuesday, 23 July 2013

Sepetang di Pantai Airport

Salam uolsss...

This entry bukan pasal my hobby, but hobby Incik Suami. Sebenarnya I dah sedia maklum hobi dia before kami kahwin lagi and I bagitahu I kurang gemar dengan hobi dia tu. Bukan sebab I tak suka langsung, I pun suka mancing ni..cumanya bila balik lewat, nak berhubung susah bila dah leka mancing, itu yang buat I jadi tak gemar...

Dua minggu sebelum puasa hari tu dia request nak mancing dekat pantai Teluk Ketapang aka pantai Airport. I on je sebab I pun suka ke pantai ni. Lagi pulak sekali sekala buang masa bersama suami apa salahnya. Mungkin dia nak release tension dari permasalahan pejabat, nak lepas gian dah lama tak pegang joran..mana tahu kan?

Lepas solat Asar kami gerak, dalam 30min sampai la, lebih kurang 5.30pm waktu tempatan..Ingt dah redup tapi masih panas membara. Tetap kugagahi diri ini panjat batu-batu besar tu untuk sampai ke port yang dirasakan selesa.



 Sampai puncak snap sekali gambar dari atas. Nun di hujung adalah Airport Sultan Mahmud. Selalu je lalu jalan ni, tapi tak pernah terdetik di hati nak panjat batu-batu besar ni. Tup-tup Incik Suami ajak, no choice la..ku turutkan sahaja..


Bila dah sampai puncak, tak sangka rupanya di sebalik tembok batu-batu besar ni tersembunyi pemandangan yang cukup indah..subahanallah...

Senyum je 'watak utama' ni bila hajatnya terlaksana..


Batu-batu ni besar giler, batu bukit suami cakap, nak landing pun boleh sebab ada batu yang permukaan rata. Ramai juga yang datang melepak, ada yang mancing, ada yang amik gambar, ada yang bercinta..


 Renung sampai ke dasar laut kot-kot leh dapat anak Yu sekor petang ni..




 
Seronok bila tengok wajah suami yang happy dapat pergi mancing

 Dia bawak umpan sotong je, lebihan candat dolu-dolu tu..

 Since tak tahu lagi tempat tu camne, I just bekal jagung rebus with jambu batu je. Later I nak masak bihun ke mee goreng ke, terus picnic..bawak kain tebal satu buat landing atas batu tu.

 Tangkapan pertama..

 Tak tahu nama ikan, cinonet je..takpe asalkan puas hati dapat mancing.

 Tangkapan kedua..

 Tangkapan ketiga...

I ingat ikan Yu..rupanya ikan ni my dad cakap ikan yang selalu mengekor ikan jerung tu..dia makan lumut kot pada badan jaws tu, and si jaws tu protect dia...symbiosis la kiranya...

 Terpaksa habiskan jagung cepat nak letak ikan ni..hanyir habis my tuppy...

 Tangkapan kelima...

Yang ke-6 malas dah nak snap..sebab ikan sama je..Semua ikan tu mak singgang pedas except ikan panjang tadi for kucing...

 Ada sorang Hamba Allah ni sengaja datang lewat senja just untuk snap sunset..I pulak rugi tak snap, al malas nak panjat batu sebenarnya..

 Awang kenit di celah jari..

Kami tak berduaan di sini, waktu ni dalam 7.20..masih ada lagi insan yang tak reti nak balik...hihihi..Kami gerak dulu sebab dah nak maghrib..

Ini la aktiviti hujung minggu kami di minggu terakhir puasa...Nantikan entry sepagi di Pantai Airport pulak...

Monday, 22 July 2013

Alas Peti Sejuk - Part II

Salam semua..waa almost a month tak update blog..malas+malas+malas..mungkin itu je kot alasan yang sesuai..Tapi takpe, kita warm up balik, gali balik semangat yang hilang nak meng'hapdet' ni..

Entry kali ni nak mulakan dengan produk yang terhasil dari aktiviti menjahitku...muahahaa...Lasti time dah tunjuk separuh dari hasil kerja projek alas peti sejuk..at last siap jugak..Amik masa juga nak buat sebab banyak sangat halangan nak boleh jadi siap cun ni...hihihi...maybe to you biasa je, but to me since ini adalah my handcrafted, of courseeeee la cantik...



Poket alas ni I bahagikan dengan tiga bahagian, sebelah kiri pun sama jugak. Ada orang dia buat besar gitu je, tak divide pun...So sesuka hati mana yang disukai, kita yang buat so biar kite yang decide design lagu mana..


Siap je alas ni my mum tanya sambil tersengih-sengih :-

Mak:  Alas ni jahit nak bawak pergi Pasir Mas ke?
I      :  Tak la, nak letak kat rumah ni la..yang rumah sana kita buat kain lain (tak tahu ler bila boleh siapnya)

Lagi lebar senyumnya bila I jawab jahit untuk peti kat rumah dia...

Tuesday, 25 June 2013

Ekpedisi mencari siput remis

Salam uolssss..

Hari ru cerita pasalal ekpedisi mencandat sotong, tapi kali ni meredah pasir mencari remis. Betul ke ayat I ni, mintak maaf cikgu BM kalau salah tolong betulkan eh?..Lepas Incik Suami balik solat Jumaat kami siapkan barang2 untuk ekpedisi tersebut..hahahha beria je kan, padahal apa la sangat, baldi kecik 2 biji, air minuman itu je pun..Suami pulak dengan alatan memancing, katanya sambil2 cari remis boleh la hulur joran. Umpan dia bawak sotong candat aritu. Lokasi pencarian remis adalah nun jauhhhhhhhhhhh ke Pantai Pulau Kerengga.

Sebab apa jauh sangat???? Terengganu kan kaya dengan pantai, napa jauh sangat perginya? Kan hari tu office mate I bagitahu, dia cari kat sana, thats why dapat banyak, so I pun jadi tamak haloba nak la jugak dapat banyak macam dia. Niat di hati ni nak bagi kat mertua..itu je sebenarnya. 

Kami gerak dari rumah pukul 4.00 ptg, kiranya sampai je sana masuk waktu Asar. Kami singgah solat di Surau Penjara Marang..Sunyi je koooo kawasan penjara tu. I nak solat pun mai seram sebab takda orang. Incik suami duk intai I kat sebelah perempuan, agaknya dia nak tengok isterinya ni masih selamat ke tidak kat sebelah..hahhaha



Gaya mesti lebey ye dop suamiku??? Lagaknya macam nak gi mancing ikan yu..hahha..siap dengan topi dengan joran bagai. Padahal nak gi cari remis je pun. Nasib baik tak bawak nasi gulai bagai.


Ce korang tengok, jauhnya suami I tinggalkan I, macam tak sempat2 je. Bukannya dia nak holding my hand ke..cheeewah, nak pegang pinggang I ke menyusuri tepian pantai tu, tapi ditinggalnya eden jauhhhh ke belakang. Dibuatnya si monyet kidnap I, eh ada ke monyet nak kidnap I ni, hehehhe..ha time tu baru la sibuk menggagau mana isteri aku...


Korang rasa suami I tu sedang buat apa?Choose eh?
1) Tengah cuba buat mini pool untuk sand castle <-- apa kejadah nak sand castle pulak??
2) Tengah telek kaki dia sendiri "Eh putih + gebu pulak kaki aku bila kena air masin ni, habis hilang segala daki bagai.
3) Sedang cuba belajar menari twist.
hahaahhah

Jawapan tu semua salah ye tuan puan kecuali no.3, yang tu ada masih boleh dipertimbangkan. Mesti la dia sedang gigih mencari remis. Its not that eassyyyyyyyyy to get 'them'...
Balik je I rasa macam nak demam, punya la penatttttttt..

I wonder macamane my friend tu dapat begitu banyakkkkkkkkk sekali, penuh botol air mineral besar tu!!!
Yang kami dapat cuma....


secoet ini sahaja....Ini la dinamakan rezeki kami hari itu yer...Kami gerak balik pukul 6.45, masa tu penuh sikit je dari yang dalam gambar ni. Kiranya tak nampak la tapak baldi tu.
Diantara secoet ni remis yang kami dapat, bahagian I hanyala secubit cuma..7-8 ekor je I dapat. Selebihnya sang suami punya..hahahha...ater kakinya besar+panjang, I ni kaki size 4, mana la nak jumpa si remis tu. Plus memang I takda pengalaman cari remis, kiranya tak pandai cari la senang kabo...

Baru I tahu remis ni rumanya pandai tau..bila ombak sapu permukaan pasir tu, konon kite ni nampak la dia. Tapi si remis ni akan mengiring untuk masuk ke dalam pasir balik. Kalau lambat nan ado la untuk kita. Cepat gila dia sembunyi..Kuasa Tuhan, tu fisrt time I tengok...

Tak dapatla nak bagi kat MIL since hasil tangkapan pun sikit je, buat lekat celah gigi je orang cakap...Later kami akan ke pantai lagi untuk tujuan di atas..InsyaAllah...


Monday, 24 June 2013

Salam Nisfu Sya'ban


Salam semua...
Pejam celik pejam celik, lagi 15 hari kita akan menyambut Ramadhan. Rasa macam baru je lagi kita berpuasa. Sekejapnya masa yang berlalu..Tapi yang pentingnya nak kabo, bulan Ramdhan bulan 'jualan murah'. Bukan untuk shopping persiapan raya sahaja, tapi Allah kurniakan pahala berlipat kali ganda untuk setiap amalan baik HambaNya..
Kepada yang belum habis qada puasa tahun lepas, kerjakan la ia secepat yang mungkin. Mak I selalu pesan, untuk tidak jadi 'liat' atau terlupa nak qada, lepas je 2 Syawal, start la puasa (sekali dengan puasa enam Syawal tu), bukannya dah nak sampai Ramdhan baru terhegeh-hegeh nak ganti. Dibuatnya kita 'pergi' sebelum sempat qada akibat melengah-lengahkan waktu, dikira berhutang la kita dengan Allah..Kalau ada yang baik hati nak tolong qada takpe, kalau tak da???

Malam tadi Alhamdulillah diberi kesihatan yang baik oleh Allah untuk habiskan bacaan Yassin 3 kali bersama-sama penduduk kampung di Surau. My hubby pulak ke Masjid Pasir Mas untuk menyambut malam Nisfu Sya'ban. Dia pun asalnya terlupa kalau tak diberitahu, iyer la sibuk sangat katanya. I pun kalau la tak duduk dengan parents, mungkin lupa jugak. Itu la manusia, terlalu mengejar hal duniawi. Semoga aku tidak berterusan lalai seperti itu..Amin...


Dah menjadi kebiasaan penduduk kampung I untuk pakat-pakat bawak juadah ke surau bila datangnya malam Nisfu Sya'ban ni. Kiranya lepas je bacaan Yassin solat Isyak, jemput-jemputla menjamu selera beramai-ramai. Kami sekeluarga pun tidak ketinggalan..My mum cakap kalau buat kuih yang manis-manis rasanya macam kurang sambutan. Bebudak lagi la tak makan mana. So I dengan penuh kasih sayang volunteer untuk masak bihun ni.

Balik je sekolah, singgah kedai jap cari timun batang untuk garnishing..hehehhe
Tok (nenek) pulak sponsor sebungkus bihun untuk bahagian dia, katanya aku tak nak buat tak larat, nak tumpang je.
So sampai je rumah, I nampak dia tercongok dah tunggu I nak masak bersama. Siap je solat Asar I nampak dia dah start potong bawang sayur kat dapur. So misi bermula selama 45 minit..


Untuk memudahkan jemaah surau makan, kami siap-siap bungkus dalam bekas 'polistrin' ni. Untuk 2 bungkus bihun bersaiz besar tu, dapatla dibungkus sebanyak 17 bekas. Itu pun setelah di'ngap' oleh adik I sebanyak 2 pinggan. Kalau tak boleh 20 bungkus. Kita tak buat banyak sebab jemaah lain pun bawak makanan masing-masing. Ada yang bawak pulut kuning, keropok lekor, kuih gulung, pulut gaul nyior, qasidah, karipap and many more..alhamdulillah..rezeki di malam Nisfu Sya'ban.

Dekat masjid Pasir Mas tidak ada juadah pape pun kata suami, lain tempat lain cara ye dop? Yang penting amalan kita di malam Nisfu Syaaban itu perlu diperbanyakkan, bukan perbanyakkan apa yang kita makan...hehehehe

Sunday, 23 June 2013

Baju Kurung Ke-2

Salam semuaaa....

Kali ni entry pasal my second home made baju kurung. Hmm yang ni untuk I la pulak..My friend cakap cantik, tak besar sangat and tak kecik sangat. Dia pun apa lagi nak mintak jahitkan sehelai for her. Katanya ada 3 pasang lagi kain tak berjahit. I taknak la ambil risiko, sebab I baru je ada pengalaman jahit DUA PASANG baju kurung sahaja. Tunggula kalau umur I panjang, jahit sampai 100 helai, then baru I bersedia untuk ambil upah jahit..hihihi...just my 2 cents la..


Mata I mesti jadi camtu bila first time shoot, hahaha, nak wat gane Allah anugerahkan mata kuyu for me and hubby..
Kali kedua baru paksa besarkan mata, then nampak la macam terkejut, nak senyum pun tak jadi sebab pada masa yang sama nak kena besarkan mata..

Mak I ada cabar I haritu lepas dia tengok I siapkan baju kurung ke-2 ni. Katanya mak cabar jahitkan baju kurung untuk mak guna kain pasang yang mak beli kat Pasir Mas hari tu. Mahal kain ni...hahahha, RM30 je pun, I ingat kain sutera...OK, I'LL TAKE THE CHALLENGE!

Kawan I yang lelaki kat sekolah ni pun tegur tadi, hihihi..sebab aritu I pun ada bagitahu sekarang asyik tidur lambat je sebab duk jahit baju kurung..mungkin sebab tu dia tanya kot..

Dia: Lawanya baju Ida, yang jahit sendiri eh?
Me: (kembang kuncup hidung) haah, cantik tak? baru belajar jahit ni..
Dia: Pandai Ida jahit...
Me: Boleh la untuk pakai sendiri...

Not forgotten many thanks to Incik Suami sebab belikan kain and support me 100% untuk projek jahit-menjahit ni..
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers